WatKyne

Zakelijk, financieel en living!

Zo ga je voor een bewuste lifestyle

Gedurende de dag ben je met veel verschillende werkzaamheden bezig. Hierdoor schiet het eten er wel eens bij in. Na een lange werkdag heb je bijvoorbeeld niet veel zin meer om lang in de keuken te staan, waardoor je naar ongezondere maaltijden grijpt. Ook voldoende beweging op een dag is hierdoor geen vanzelfsprekendheid. Dit kan ervoor zorgen dat je na verloop van tijd lichamelijke en mentale problemen krijgt. Het is daarom aan te raden om bewuster te leven, zodat je grotere klachten kunt voorkomen. Maar hoe kun je dan een bewuste lifestyle realiseren, zonder dat je het opgeeft?

Voedingsstoffen die meer energie geven

Om een bewuste lifestyle te creëren, moet je je eerst bewust zijn van hoe je op dit moment leeft. Zonder dit in het achterhoofd te houden kun je namelijk geen veranderingen aanbrengen. Ga daarom bij jezelf na hoe jouw maaltijden er gedurende de dag uit zien en welke tussendoortjes er hierbij aan de orde zijn. Je kunt bijvoorbeeld opschrijven welke ingrediënten en voedingsstoffen je in een week binnenkrijgt, om van hieruit te kijken of je iets moet veranderen. Minder suikers kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw lichaam energie haalt uit andere voedingsstoffen en dus niet voor snelle suikers kiest. Zo kom je niet in een dip en houd je het gedurende de dag langer vol.

Beweging zorgt voor rust en slaap

Ook is het belangrijk dat je kijkt naar de hoeveelheid beweging die je iedere dag krijgt. Aanbevolen is om iedere dag minimaal 30 minuten te bewegen. Hierbij gaat het niet om zware cardio of krachttraining, maar een rondje lopen kan ook al een wereld van verschil geven. Je kunt daarom gedurende jouw pauzes een rondje lopen, maar ook voordat je gaat slapen. Je voorkomt hiermee ook dat je nog lang wakker blijft liggen en over zaken na blijft denken, wat jouw nachtrust niet ten goede komt.

Voorkom verslavingen in de toekomst

Als je echt aan de slag wilt met een bewuste lifestyle is het ook goed om te bekijken hoe je jouw vrije tijd inplant. Bepaalde hobby’s kunnen jou bijvoorbeeld veel ontspanning geven, maar hoeven lang niet allemaal even gezond te zijn. Denk bijvoorbeeld aan gokken, waar je geld mee kunt winnen maar ook geld mee kunt verliezen. Als je een gokverslaving hebt, is het verstandig om direct hulp te zoeken bij een van de aangewezen instanties, zodat je weet hoe je van de verslaving af komt en hoe je voorkomt dat er weer nieuwe problemen ontstaan.