WatKyne

Zakelijk, financieel en living!

Het belang van het hebben van een goede nachtrust

Het hebben van een goede nachtrust is belangrijk voor iedereen. Zeker voor mensen die overdag best druk zijn. ’s Nachts herstellen je lichaam en geest van de taken die overdag uitgevoerd zijn. Slaap jij lang en diep genoeg? Wanneer je slaap niet optimaal is, is het belangrijk om hier wat in te verbeteren. Zeker wanneer je vaak erg moe wakker wordt of indut gedurende de dag. Verbeter je slaap met de tips uit deze blogpost en lees over het belang van een goede nachtrust op allerlei gebieden in je leven.

Hoeveel slaap heb je gemiddeld nodig?

Hoeveel slaap een gemiddeld mens nodig heeft om optimaal te kunnen presteren, verschilt van persoon tot persoon. Vandaar dat we het ook hebben over het gemiddelde aantal uur slaap. Dit gemiddelde ligt tussen de zeven en acht uur slaap per nacht. Wel is het belangrijk dat je nachtrust hierbij goed is. Dit heeft er mee te maken hoe vaak jij 's nachts wakker wordt en hoe diep je slaapt. Per nacht beland je in verschillende slaapcycli, tenminste bij een goede nachtrust. Wanneer je niet diep genoeg slaapt, kan het voorkomen dat je in sommige belangrijke slaapcycli niet terecht komt. Hierdoor word je uitgeput wakker. Om dieper te kunnen slapen is het onder andere belangrijk om een goed matras te hebben. Wil jij nieuwe matrassen kopen? Laat je dan goed adviseren. Ook kun je matrassen uitbreiden met toppers van mline.

De voordelige effecten van goede slaap

Een goede nachtrust heeft meerdere voordelige effecten. Je wordt uitgeruster wakker en hierdoor voel je je gelukkiger en positiever. Ook krijg je aanzienlijk meer energie. Dit heeft er mee te maken dat je lichaam 's nachts herstelt en er allerlei inwendige processen plaatsvinden, zoals de groei van je spiermassa en de afgifte van belangrijke hormonen, maar ook weefselreparaties. Daarnaast is een goede nachtrust ook belangrijk voor je libido. Van goed slapen, krijg je meer zin in seks. Seks is weer goed voor je gezondheid en gevoel van geluk. Ook zijn een goede nachtrust en voldoende slaap belangrijk voor je immuunsysteem. Je immuunsysteem verbetert aanzienlijk wanneer jij op tijd naar bed gaat en uitrust gedurende de nacht. Wanneer je uitgerust wakker wordt, is je focus optimaal. Zo kun je extra goed functioneren op je werk en maak je minder foutjes. Ook bijvoorbeeld in het verkeer. Dit zorgt ervoor dat gevaarlijke situaties die ontstaan door vermoeidheidsfoutjes worden beperkt. Ook word je letterlijk mooier van goed slapen. Zo verbetert onder andere de conditie van je huid.