WatKyne

Zakelijk, financieel en living!

Een traplift financieren

Veel mensen die ouder worden krijgen last van hun gewrichten. Hierdoor kunnen ze minder goed traplopen en is dit in sommige gevallen zelfs ongezond. Een traplift kan de perfecte oplossing zijn voor dit probleem. Een traplift zit gemonteerd op een rails en via deze rails kun je naar boven en beneden. Veel mensen kiezen voor een traplift en gebruiken deze natuurlijk dagelijks. Toch zijn de prijzen van een traplift behoorlijk duur en betaal je al snel duizenden euro’s voor een traplift. Dit is vervelend, want niet iedereen heeft het geld voor een gloednieuwe traplift. Toch zijn er oplossingen en andere manieren waarop je een traplift kunt financieren. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Lees het artikel dan goed door, zodat je daar achter kunt komen.

Een traplift huren

Een traplift kost al snel een paar duizend euro en een tweedehands traplift een stuk minder. Toch zijn er mensen die niet in één keer voor een traplift kunnen betalen. Gelukkig zijn er aanbieders waarbij je een traplift huren kunt. Dit zorgt ervoor dat je niet in één keer een groot geldbedrag mist. Bij het huren van een traplift ben je maandelijks een klein geldbedrag kwijt. Als je de traplift niet meer nodig hebt, kun je deze weer gewoon terugbrengen naar de aanbieder. Let wel op, want als je de traplift meerdere jaren moet gebruiken is het niet verstandig om een traplift te huren.

Als je als voorbeeld een tijdelijke blessure hebt van een jaar, kan het wel handig zijn om een traplift te huren. Hierbij is het wel van belang dat je goed het huurcontract doorleest. Kijk of er ook daadwerkelijk garantie en onderhoud bij de kosten in zit.

Subsidie

De overheid heeft geld opzij gelegd voor mensen die een traplift nodig hebben. Bij de gemeente kun je daarom ook eenvoudig een subsidie huislift aanvragen. Hier worden wel voorwaarde aan gesteld en dit kan verschillen per gemeente. Het is daarom van groot belang dat je eerst de voorwaarde doorneemt. De prijs traplift kan hierdoor een stuk lager uitvallen, maar in sommige gevallen ook helemaal gratis zijn. Als je kiest voor een tweedehands traplift zijn de kosten sowieso al een stuk lager. Koop je de tweedehands traplift met een subsidie? Dan is er een grote kans dat je helemaal niets hoeft te betalen voor een traplift. Let wel op, want je krijgt niet altijd een subsidie dus je moet hier niet altijd van uit gaan.